• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

WŁOSKI STREET FOOD

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 12 czerwca 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 12 czerwca 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Każdy czasami bardzo się spieszy i chce szybko zjeść coś, co nie tylko zniweluje głód, ale będzie też smaczne. Jedzenie poza domem stało się ostatnio bardzo popularne, ale może nie mieliście jeszcze okazji spróbować prawdziwych klasyków street foodu włoskiego? Z tej okazji postanowiliśmy zorganizować kurs, na którym przygotujecie takie opcje. Marco wybrał na to spotkanie szybkie dania z konkretnych regionów Italii, aby pokazać Wam różnorodność nawet w tym najmniej – jakby się wydawało – wymagającym temacie. My najbardziej czekamy na słodziutkie cannoli, a Wy?

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

W przygotowaniu dań street food’owych pomoże Wam Marco oraz intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij34
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Włoska piadina romagnola z serem stracchino, szynką parmeńską i rukolą
  • Ascolana’s Olives z regionu Marche wypełniona mięsem i smażona w bułce tartej
  • Apulijskie panzerotto z pomidorkami, serem mozzarella, bazylią i świeżą kiełbaską
  • Erbazzone - regionalna tarta ze szpinakiem, serem Parmigiano Reggiano ChNP i boczkiem z Emilia-Romania
  • Sycylijski deser cannoli wypełnione serem ricotta z czekoladą, pistacjami i skórką pomarańczową
Udostępnij34
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra