Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty, które odbędą się 15 lipca, od 17:00 do 21:00 , w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Włoskie aperitivo, czyli najpopularniejsze przekąski podawane w kameralnych włoskich knajpkach. Jeśli nie mieliście okazji być jeszcze we Włoszech lub chcielibyście przypomnieć sobie smaki, które panują we włoskich gwarnych barach i restauracjach, zapraszamy Was serdecznie na warsztaty prowadzone przez Cristinę, rodowitą Rzymiankę. Jednym z dań będzie przysmak z jej rodzinnego miasta, czyli pizza bianca z włoską mortadellą. Przygotujecie również faszerowane kanapki, piadiny, smażone pizze, czy krokieciki.
Oczywiście włoskie aperitivo musi iść w parze z Aperol Spritz! Nie zabraknie go na warsztatach, a ponadto sami będziecie mogli przygotować te orzeźwiające drinki.
Cristina dopilnuje, by każdy z uczestników warsztatów wyszedł porządnie najedzony. Campari zadba o schłodzony Aperol Spritz, a dzięki sprzętowi do zabudowy marki Whirlpool ten plan powiedzie się na 100% !
Menu:
- MOZZARELLE IN CARROZZA - Chleb panierowany i smażony, faszerowany mozzarellą
- PIADINA AL PROSCIUTTO, ALLO STRACCHINO, ALLE VERDURE, ALLA NUTELLA - Piadina faszerowana z prosciutto/serem stracchino/warzywami grillowanymi/nutellą
- PIZZELLE NAPOLETANE - Małe smażone pizze
- CROCCHETTE DI PATATE - Krokiet ziemniaczany z serem mozzarella
- PANINI ALLA SALSICCIA E FRIARELLI - Kanapka z kiełbasą i warzywami
- VERDURE FRITTE - Smażone warzywa
- PIZZA BIANCA CON LA MORTADELLA - Biała pizza z mortadellą
- PANINO CON LE POLPETTE - Kanapka z pulpecikami, serem provola, chrupiącym boczkiem, sałatką, smażoną cebulką i sosem BBQ