• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

WŁOSKIE APERITIVO Z APEROL SPRITZ

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 15 lipca 2017 GODZ.: 17 - 21

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty, które odbędą się 15 lipca, od 17:00 do 21:00 , w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Włoskie aperitivo, czyli najpopularniejsze przekąski podawane w kameralnych włoskich knajpkach. Jeśli nie mieliście okazji być jeszcze we Włoszech lub chcielibyście przypomnieć sobie smaki, które panują we włoskich gwarnych barach i restauracjach, zapraszamy Was serdecznie na warsztaty prowadzone przez Cristinę, rodowitą Rzymiankę. Jednym z dań będzie przysmak z jej rodzinnego miasta, czyli pizza bianca z włoską mortadellą. Przygotujecie również faszerowane kanapki, piadiny, smażone pizze, czy krokieciki.

Oczywiście włoskie aperitivo musi iść w parze z Aperol Spritz! Nie zabraknie go na warsztatach, a ponadto sami będziecie mogli przygotować te orzeźwiające drinki.

Cristina dopilnuje, by każdy z uczestników warsztatów wyszedł porządnie najedzony. Campari zadba o schłodzony Aperol Spritz, a dzięki sprzętowi do zabudowy marki Whirlpool ten plan powiedzie się na 100% !

Udostępnij13
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • MOZZARELLE IN CARROZZA - Chleb panierowany i smażony, faszerowany mozzarellą
  • PIADINA AL PROSCIUTTO, ALLO STRACCHINO, ALLE VERDURE, ALLA NUTELLA - Piadina faszerowana z prosciutto/serem stracchino/warzywami grillowanymi/nutellą
  • PIZZELLE NAPOLETANE - Małe smażone pizze
  • CROCCHETTE DI PATATE - Krokiet ziemniaczany z serem mozzarella
  • PANINI ALLA SALSICCIA E FRIARELLI - Kanapka z kiełbasą i warzywami
  • VERDURE FRITTE - Smażone warzywa
  • PIZZA BIANCA CON LA MORTADELLA - Biała pizza z mortadellą
  • PANINO CON LE POLPETTE - Kanapka z pulpecikami, serem provola, chrupiącym boczkiem, sałatką, smażoną cebulką i sosem BBQ
Udostępnij13
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra