• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

WŁOSKIE APERITIVO

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 12 października 2018 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 12 października 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

La dolce vita, czyli słodkie życie, które polega na czerpaniu z niego jak największej przyjemności, bez pośpiechu, w gronie przyjaciół, rodziny, znajomych bądź nieznajomych. Wpasowuje się ono idealnie w kolejne włoskie określenie, a dokładnie l’aperitivo, które jest kwintesencją włoskiego stylu życia. To spotkania w gronie przyjaciół okraszone koktajlami i drinkami, do których podaje się szereg przekąsek.
Na kursie z Marco przeniesiecie się do włoskiego baru, gdzie nie wypada nie mieć ochoty na małe co nieco. Przygotujecie wspólnie włoskie koktajle, a do nich lekkie i aromatyczne przekąski. To idealny czas na spędzenie wieczoru w gronie przyjaciół i znajomych oraz “luźne” rozpoczęcie weekendu.

Marco Ghia nauczy Was jak przygotować typowe włoskie aperitivo, czyli smaczne przekąski i aromatyczne koktajle na bazie Martini. Pomoże w tym nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool.

O najwyższą jakość produktów zadba nasz nowy partner Martini.

Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność. Jeżeli coś zostanie z naszej wspólnej biesiady, będziecie mogli zabrać jedzenie do domu i poczęstować swoich bliskich pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!

Ze względu na serwowany alkohol, warsztat dedykowany jest dla osób pełnoletnich.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • DRINKI PRZYGOTOWYWANE PODCZAS WARSZTATÓW:
  • Bellini z Martini
  • Martini Rosato Spritz
  • Martini Tonic Rosso
  • Negroni by Martini
  • Martini Extra Dry ze Schwepps Bitter Lemon
  • PRZEKĄSKI DO SERWOWANIA DO DRINKÓW:
  • Bruschetta z konfitowanymi pomidorami, tuńczykiem i nasionami bazylii
  • Kąski dyniowe z rozmarynem
  • Roladki z szynki parmeńskiej z ziołową pastą z Ricotty
  • Mini Frittata z Mozzarellą i tymiankiem
  • Pieczone Panzerotti z pomidorem, Parmigiano Reggiano i bakłażanem
  • Roladki z cukini z tatarem z łososia
  • Papryczki pieczone z serem
  • Tarta Pasqualina ze szpinakiem i Gorgonzolą
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra