Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 12 października 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
La dolce vita, czyli słodkie życie, które polega na czerpaniu z niego jak największej przyjemności, bez pośpiechu, w gronie przyjaciół, rodziny, znajomych bądź nieznajomych. Wpasowuje się ono idealnie w kolejne włoskie określenie, a dokładnie l’aperitivo, które jest kwintesencją włoskiego stylu życia. To spotkania w gronie przyjaciół okraszone koktajlami i drinkami, do których podaje się szereg przekąsek.
Na kursie z Marco przeniesiecie się do włoskiego baru, gdzie nie wypada nie mieć ochoty na małe co nieco. Przygotujecie wspólnie włoskie koktajle, a do nich lekkie i aromatyczne przekąski. To idealny czas na spędzenie wieczoru w gronie przyjaciół i znajomych oraz “luźne” rozpoczęcie weekendu.
Marco Ghia nauczy Was jak przygotować typowe włoskie aperitivo, czyli smaczne przekąski i aromatyczne koktajle na bazie Martini. Pomoże w tym nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool.
O najwyższą jakość produktów zadba nasz nowy partner Martini.
Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność. Jeżeli coś zostanie z naszej wspólnej biesiady, będziecie mogli zabrać jedzenie do domu i poczęstować swoich bliskich pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!
Ze względu na serwowany alkohol, warsztat dedykowany jest dla osób pełnoletnich.
Menu:
- DRINKI PRZYGOTOWYWANE PODCZAS WARSZTATÓW:
- Bellini z Martini
- Martini Rosato Spritz
- Martini Tonic Rosso
- Negroni by Martini
- Martini Extra Dry ze Schwepps Bitter Lemon
- PRZEKĄSKI DO SERWOWANIA DO DRINKÓW:
- Bruschetta z konfitowanymi pomidorami, tuńczykiem i nasionami bazylii
- Kąski dyniowe z rozmarynem
- Roladki z szynki parmeńskiej z ziołową pastą z Ricotty
- Mini Frittata z Mozzarellą i tymiankiem
- Pieczone Panzerotti z pomidorem, Parmigiano Reggiano i bakłażanem
- Roladki z cukini z tatarem z łososia
- Papryczki pieczone z serem
- Tarta Pasqualina ze szpinakiem i Gorgonzolą