Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz Magazyn Kuchnia mają przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 14 grudnia 2019, od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Włoskie desery – słodkie i pyszne
Święta bez słodkości? Na pewno znaleźliby się tacy, którym wystarczą słone i wytrawne dania. My do takich nie należymy, a będąc w towarzystwie prawdziwych mistrzów wypieków po włosku, nie omieszkamy skorzystać z tej okazji, by bezkarnie się nimi objeść. Mamy nadzieję, że długo nie będziecie się zastanawiać i zapiszecie się na warsztaty kulinarne z pieczenia włoskich ciasteczek migdałowych, orzechowych i czekoladowych.
Ciasteczka migdałowe i inne desery
Dołączcie do nas, zabierzcie dobre humory i namówcie przyjaciół. Zrobimy znane wszystkim toskańskie cantucci, ale w wersji z czekoladą. Będzie naprawdę wyjątkowo słodko i pysznie, a jednym z punktów programu będą specjalne smakołyki z przepisu mamy Cristiny – amaretti di Antonia. My zakochaliśmy się w nich od razu. Przybywajcie i jedzcie z nami włoskie desery. Mniam!
Włoskie ciasteczka przygotujecie pod okiem Cristiny Catese, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Amaretti di Antonia, czyli tradycyjne, pyszne migdałowe ciasteczka z przepisu mamy Cristiny
- Brutti e buoni – brzydkie, ale pyszne ciasteczka z migdałów i orzechów
- Baci di dama, czyli czekoladowe pocałunki damy według receptury piemonckiej
- Cantucci al cioccolato, czyli toskańskie spécialité z czekoladą
- Ciocco biscotto – szybkie, chrupiące ciasteczka czekoladowo-orzechowe