• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

WŁOSKIE CIASTECZKA

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 14 grudnia 2019 GODZ.: 11:00 - 15:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz Magazyn Kuchnia mają przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 14 grudnia 2019, od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Włoskie desery – słodkie i pyszne

Święta bez słodkości? Na pewno znaleźliby się tacy, którym wystarczą słone i wytrawne dania. My do takich nie należymy, a będąc w towarzystwie prawdziwych mistrzów wypieków po włosku, nie omieszkamy skorzystać z tej okazji, by bezkarnie się nimi objeść. Mamy nadzieję, że długo nie będziecie się zastanawiać i zapiszecie się na warsztaty kulinarne z pieczenia włoskich ciasteczek migdałowych, orzechowych i czekoladowych.

Ciasteczka migdałowe i inne desery

Dołączcie do nas, zabierzcie dobre humory i namówcie przyjaciół. Zrobimy znane wszystkim toskańskie cantucci, ale w wersji z czekoladą. Będzie naprawdę wyjątkowo słodko i pysznie, a jednym z punktów programu będą specjalne smakołyki z przepisu mamy Cristiny – amaretti di Antonia. My zakochaliśmy się w nich od razu. Przybywajcie i jedzcie z nami włoskie desery. Mniam!

Włoskie ciasteczka przygotujecie pod okiem Cristiny Catese, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij9
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Amaretti di Antonia, czyli tradycyjne, pyszne migdałowe ciasteczka z przepisu mamy Cristiny
  • Brutti e buoni – brzydkie, ale pyszne ciasteczka z migdałów i orzechów
  • Baci di dama, czyli czekoladowe pocałunki damy według receptury piemonckiej
  • Cantucci al cioccolato, czyli toskańskie spécialité z czekoladą
  • Ciocco biscotto – szybkie, chrupiące ciasteczka czekoladowo-orzechowe
Udostępnij9
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra