• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

WŁOSKIE FINGER FOODS

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 21 kwietnia 2018 GODZ.: 11 - 15

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz magazyn “Kuchnia“,  mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 21 kwietnia 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul. Mińska 25).

Finger Foods, czyli małe przekąski na jeden kęs, które można zjeść bez użycia sztućców, są idealnym kulinarnym rozwiązaniem na przyjęcia rodzinne, czy imprezy z przyjaciółmi. Lekkie, smaczne, różnorodne zakąski, których smak pobudza wszystkie kubki smakowe i podkręca aromaty trunków.
Wiele kultur posiada w swoim dorobku tradycję jedzenia niewielkich przystawek przed daniem głównym, występuje to oczywiście we Włoszech, gdzie kolorowe antipasti lądują na stole jak tylko pojawią się goście.
Cristina opowie Wam o typowych włoskich przekąskach, podpowie, jak powinny one wyglądać i czym zaskoczyć swoich gości podczas przyjęcia.
Kwiecień, jak każdy inny miesiąc, to idealny moment na organizowanie spotkań w gronie rodziny i przyjaciół:) Zaskoczcie ich nowymi smakami i aromatami, dzielcie się z innymi miłością do jedzenia!

Więcej o finger foods przeczytacie w majowym wydaniu magazynu „Kuchnia”.
Dobrą zabawę oraz smaczne potrawy gwarantują magazyn „Kuchnia” i Cristina Catese, a wszystko ułatwią wyposażone w technologię 6. Zmysł sprzęty do zabudowy marki Whirlpool.

Udostępnij88
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Mini croissant z włoskim salami
  • Beignet z łososiem lub szpinakiem
  • Nadziewana focaccia z ricottą, Parmigiano Reggiano, Pecorino i tymiankiem
  • Serowe precle
  • Domowy pâté (przepis babci Cristiny)
  • sosy: zielony i rybny
Udostępnij88
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra