Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz magazyn “Kuchnia“, mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 21 kwietnia 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul. Mińska 25).
Finger Foods, czyli małe przekąski na jeden kęs, które można zjeść bez użycia sztućców, są idealnym kulinarnym rozwiązaniem na przyjęcia rodzinne, czy imprezy z przyjaciółmi. Lekkie, smaczne, różnorodne zakąski, których smak pobudza wszystkie kubki smakowe i podkręca aromaty trunków.
Wiele kultur posiada w swoim dorobku tradycję jedzenia niewielkich przystawek przed daniem głównym, występuje to oczywiście we Włoszech, gdzie kolorowe antipasti lądują na stole jak tylko pojawią się goście.
Cristina opowie Wam o typowych włoskich przekąskach, podpowie, jak powinny one wyglądać i czym zaskoczyć swoich gości podczas przyjęcia.
Kwiecień, jak każdy inny miesiąc, to idealny moment na organizowanie spotkań w gronie rodziny i przyjaciół:) Zaskoczcie ich nowymi smakami i aromatami, dzielcie się z innymi miłością do jedzenia!
Więcej o finger foods przeczytacie w majowym wydaniu magazynu „Kuchnia”.
Dobrą zabawę oraz smaczne potrawy gwarantują magazyn „Kuchnia” i Cristina Catese, a wszystko ułatwią wyposażone w technologię 6. Zmysł sprzęty do zabudowy marki Whirlpool.
Menu:
- Mini croissant z włoskim salami
- Beignet z łososiem lub szpinakiem
- Nadziewana focaccia z ricottą, Parmigiano Reggiano, Pecorino i tymiankiem
- Serowe precle
- Domowy pâté (przepis babci Cristiny)
- sosy: zielony i rybny