Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 19 października 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Frutti di mare – włoska rozkosz podniebienia. Amatorów tych przysmaków jest niezliczona ilość, jednakże nie wszyscy czują się na siłach, aby przygotować je samemu w domu. Cristina wychodzi naprzeciw wszystkim, którzy chcą nauczyć się gotować owoce morza od podstaw, a także tym, którzy chcą poznać nowe, ciekawe, a przede wszystkim pełne smaku przepisy. Cristina opowie Wam tajniki, jak gotować mule i sprawdzać kiedy będą gotowe, jak przygotować ośmiornicę żeby była delikatna, a także jak obchodzić się z krewetkami.
Przygotujecie też wspólnie autorską sałatkę Cristiny, pełną różnych morskich składników, które razem komponują się w niezwykle smaczną całość.
Czekamy na Was! Pamiętajcie, że liczba miejsc jest ograniczona!
Pyszne owoce morza gwarantuje Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Makaron tonnarelli z okładniczkami, pomidorami i pietruszką
- Gnocchi z omułkami, pesto i pomidorkami cherry
- Czarne ciasto ‘sable’ w kształcie muszli nadziewane pate’ z muli
- Panzanella, czyli toskańska sałatka z omułkami, małżami, krewetkami i kałamarnicą
- Sałatka z ośmiorniczką alla Cri - ośmiornica, ziemniaki, czosnek, seler naciowy, marchew, kapary, pietruszka i czarne oliwki!