Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 13 kwietnia 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy jest coś lepszego od świeżego, chrupiącego pieczywa z aromatycznymi dodatkami, które powodują eksplozję smaków od pierwszego gryzu? Na kursie Marco nauczy Was przygotowywać włoskie kanapki okraszone lekkim twistem, które są idealną propozycją na szybką przekąskę, a także lunch w pracy, czy w parku z przyjaciółmi. Zobaczycie jak przyrządzić niebanalne panini, zarówno dla amatorów mięsa, jak i entuzjastów lekkich smaków. W menu znajdą się kanapki nadziewane pieczonym kurczakiem, włoskimi kiełbaskami oraz salami z dodatkiem kiszonej kapusty i salsy verde. Lekkości nadadzą awokado, domowe pesto, czy szpinak.
Zapraszamy na kurs gotowania z Marco! Uwierzcie, Wasi znajomi Wam za to podziękują! 🙂
Marco Ghia nauczy Was jak przygotować włoskie kanapki z twistem, o świeże i pyszne pieczywo zadba Piekarnia Piwoński a w przygotowaniu potraw pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool.
Menu:
- Ciabatta z pieczonym kurczakiem z salsa verde
- Panini z włoską kiełbaską i masłem czosnkowym
- Królewska kanapka na wiejskim chlebie z salami, słoniną i kremem czosnkowym
- Psychodeliczna kanapka z mortadellą, smażonym szpinakiem, awokado i cytrynowym majonezem
- Kanapka wiosenna z serem Taleggio, domowym pesto, oliwkami i pomidorkami
- Chleb pszenny z białą kiełbaską z ostrą musztardą i smażoną kiszoną kapustą