Emiliano Castagna, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie ma przyjemność zaprosić na warsztat kulinarny, który odbędzie się 27 lipca 2019, od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory,ul. Mińska 25).
Gotowaliście już kiedyś po włosku? Klasyczne bruschetty, pasty, a może przyrządzaliście desery? Jeśli tak, to nasze warsztaty ugruntują zdobytą już wiedzę i wzbogacą Wasze prywatne książki kulinarne. Jeśli jednak jeszcze nie mieliście okazji, to nie zwlekajcie dłużej i zapiszcie się na warsztat z menu dla początkujących. Przydatne wskazówki, szybkie, łatwe, smaczne i lekkie potrawy zaproponował tym razem Emiliano, dzięki któremu spróbujecie przygotować wspólną ucztę. Zobaczcie menu!
Kulinarną przygodę z kuchnią włoską umożliwi Emiliano Castagna, a w gotowaniu pomogą intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Bruschetta z czosnkiem, oliwą z oliwek extra vergine, pomidorami; serem Gorgonzola oraz gruszką
- Świeże pomidory nadziewane tuńczykiem, jajkiem, oliwkami, kaparami, cebulą oraz bazylią i miętą
- Bavette Barilla n 13, czyli aromatyczna, tradycyjna pasta z mulami
- Makrela w owocach cytrusowych podawana z zieloną fasolką
- Klasyczne Tiramisu