Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 30 marca 2019, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Kto był w Italii i nie spróbował mięczaków, powinien tam wrócić lub… zapisać się na warsztat w naszej Akademii! Owoce morza to niezwykle odżywcza grupa zwierząt, przede wszystkim ze względu na dobrze przyswajalne i dostępne białko. Nie są tłuste, zatem nadają się prawie w każdej diecie, którą stosują osoby zdrowe. Podczas spotkania poświęconego właśnie mięczakom i innym żyjątkom wodnym dowiecie się w jaki sposób prawidłowo je przyrządzić do jedzenia. Nie jest to łatwe, zatem zapraszamy po wiedzę, ciekawe, wyjątkowe smaki i jak zawsze – dobrą zabawę.
Miłą atmosferę i morskie smaki zapewni Cristina Catese, a innowacyjne raz intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.
Menu:
- Okładniczki z gratin ziołowym, pomidorami, czarnymi oliwkami, pietruszką i czosnkiem
- Pierścienie kalmarów w delikatnej, lekkiej i jogurtowej salsie
- Małże w sosie z białego wina i śmietanki
- Ośmiornica alla Luciana z całymi pomidorami, kaparami, oliwkami i peperoncino
- Małże w pomidorach z pietruszką