• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

Włoskie pieczywo

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 21 lipca 2018 GODZ.: 11 - 15

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool oraz magazyn Kuchnia mają przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 21 lipca 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul. Mińska 25).

 

Cristina zaprasza na warsztat wszystkich miłośników glutenu. Swoją kulinarną przygodę rozpoczniecie od podstaw: nauczycie się przygotowywać zakwas, Cristina opowie jak o niego dbać i do czego dodawać. Po tym warsztacie Wasza kuchnia zmieni się diamentralnie! Dowiecie się jak przygotowywać puszyste mleczne bułeczki z dodatkiem czarnuszki, które (jesteśmy tego pewni) na stałe zagoszczą na Waszych śniadaniowych stołach. Będziecie również zwinnie zawijać rosette, czyli typowo włoskie bułeczki, które kształtem przypominają kwiaty. Czy możemy opowiadać o włoskim pieczywie nie wspominając o focaccii? Tym razem Cristina nauczy uczestników przepisu na jej mocno wyrośniętą wersję, która z powodzeniem może zastępować domowe pieczywo, a smakiem będzie przywodzić wspomnienia znad Półwyspu Apenińskiego. Warsztaty zakończymy chrupiąc pagnottę, czyli bochen pszennego chleba – kolejny glutenowy klasyk włoski.

Dobrą zabawę oraz smaczne potrawy gwarantują magazyn Kuchnia i Cristina Catese. O przyjemne i łatwe gotowanie zadba marka Whirlpool z nowoczesnym zapleczem kuchennym i niezawodnymi sprzętami do zabudowy, a profesjonalne miksery, blendery i malaksery dostarczy jak zawsze marka KitchenAid.

Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini. O naturalną wodę źródlaną dla uczestników zadba Sanpellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.

Chcecie wspólnie z nami zadbać o środowisko? Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność i poczęstujcie bliskich Waszymi pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!

Udostępnij69
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Domowy zakwas
  • Mleczne bułeczki z czarnuszką
  • Rosette, czyli włoskie bułeczki kształtem przypominające kwiaty
  • Focaccia
  • Pagnotta, czyli włoski bochen pszennego chleba
Udostępnij69
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra