• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: WŁOSKIE PIZZE, FOCACCIE I PIZZERINKI

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 6 lutego 2021 GODZ.: 11:00 - 15:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 6 lutego 2021 od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Ciasto drożdżowe, a może cienkie i chrupiące? Wytrawna focaccia, a może klasyczny placek z sosem pomidorowym? Każdy ma swoją ulubioną wariację na temat włoskiej pizzy, ale jak wiadomo, sekret tkwi w szczegółach! Podczas warsztatów kulinarnych, pod okiem Cristiny Catese nauczycie się wyrabiać podstawowe ciasto na pizzę i nie tylko 😉 Zaskoczymy Was przepisami na pinzerotti prosto z Apulii i neapolitańskie pizzette! Zabierzcie swoich przyjaciół, spotkajmy się w sobotnie przedpołudnie w naszej Akademii i poczujcie się jak prawdziwi włoscy pizzaiolo! 🙂

Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji nas odwiedzić zobaczcie, jak bawiliśmy się na naszych warsztatach kulinarnych. 

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Podstawowe ciasto na pizzę o 60% i 70% hydratacji
  • Focaccia polentona, czyli focaccia z mąki kukurydzianej z serem Gorgonzola
  • Rustykalna pizza alla puttanesca z pomidorami, anchois, kaparami i czarnymi oliwkami
  • Smażone pinzerotti faszerowane pomidorami, mozzarellą i oregano
  • Pizzette Montanare, czyli małe smażone pizze z sosem pomidorowym, serem Pecorino Romano ChNP i bazylią

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Przepisy na włoskie pizze i focaccie przybliży Wam Cristina, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– przed wejściem do Akademii mierzona jest temperatura. Osoby u których temperatura przewyższy 37,5 st C proszone są o powrót do domu;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów obowiązuje nakaz noszenia maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o pozostanie w domu i kontakt mailowy.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra