Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 16 marca 2019, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Sezon na świeże i najbardziej wartościowe pomidory polskie jeszcze nie nadszedł. Dlatego dużym ułatwieniem w gotowaniu jest sięgnięcie po specjalne produkty gotowe. Różne rodzaje pomidorów, pochodzące z włoskich upraw, umożliwią Wam przygotowanie m.in. tradycyjnej pizzy, ulubionego makaronu, involtini, kremu czy rozmaitych wypieków. Na warsztacie z Cristiną, przekonacie się o różnorodności zastosowania przetworów pomidorowych i oczywiście zakończycie wieczór wspólną ucztą! Przeczytajcie menu! My już nie możemy się doczekać!
Pyszną ucztę zapewni Cristina Catese, wysokiej jakości produkty – Mutti, sery – Galbani, a innowacyjne oraz intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.
Menu:
- Pizza pomidorowa z mozzarellą di bufala i świeżą bazylią
- Czerwone tagliatelle w sosie z boczku, groszkiem i serem Asiago
- Aksamitny krem pomidorowy z ziołowymi crostini i mini pulpecikiem z indyka
- Involtini z bakłażana z mozzarellą, mortadellą i sosem pomidorowo – bazyliowym
- Aromatyczna tarta pomidorowa