Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 5 lutego 2021r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Zimowe wieczory, aż się proszą o jakiś przyjemny i smaczny akcent. Nic bardziej nie otula niż dobre jedzenie, a tym bardziej pyszne włoskie risotto! Ryż i dobrej jakości ser to idealne połączenie na sobotni wieczór w naszej Akademii. Pod okiem Marco będziecie mieć wyjątkową okazję na przygotowanie klasycznego włoskiego dania na bazie wysokiej jakości składników. Dowiecie się jak przygotować sofritto, czym różni się ryż Arborio od Carnaroli oraz w czym tkwi sekret prawdziwego włoskiego risotto. Zapraszamy Was na wspaniałą włoską ucztę!
Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji nas odwiedzić zobaczcie, jak bawiliśmy się na naszych warsztatach kulinarnych.
Menu:
- Risotto Carnaroli z dynią, chrupiącym guanciale i serem Pecorino Toscano ChNP
- Risotto Arborio z cykorią, winem Merlot i kremem z sera Stracchino
- Risotto Arborio ze świeżą kiełbasą, karmelizowanym czosnkiem i serem Pecorino Romano ChNP
- Risotto Carnaroli z serem Taleggio ChNP i konfiturą z czerwonej cebuli i rozmarynem
- Tort ryżowy z rodzynkami i białą czekoladą
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Wyjątkową włoską atmosferę zapewni Marco, najwyższej jakości ryż Riso Gallo dostarczy North Coast, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.