• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: WŁOSKIE RISOTTO

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 5 lutego 2021 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 5 lutego 2021r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Zimowe wieczory, aż się proszą o jakiś przyjemny i smaczny akcent. Nic bardziej nie otula niż dobre jedzenie, a tym bardziej pyszne włoskie risotto! Ryż i dobrej jakości ser to idealne połączenie na sobotni wieczór w naszej Akademii. Pod okiem Marco będziecie mieć wyjątkową okazję na przygotowanie klasycznego włoskiego dania na bazie wysokiej jakości składników. Dowiecie się jak przygotować sofritto, czym różni się ryż Arborio od Carnaroli oraz w czym tkwi sekret prawdziwego włoskiego risotto. Zapraszamy Was na wspaniałą włoską ucztę!

Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji nas odwiedzić zobaczcie, jak bawiliśmy się na naszych warsztatach kulinarnych.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Risotto Carnaroli z dynią, chrupiącym guanciale i serem Pecorino Toscano ChNP
  • Risotto Arborio z cykorią, winem Merlot i kremem z sera Stracchino
  • Risotto Arborio ze świeżą kiełbasą, karmelizowanym czosnkiem i serem Pecorino Romano ChNP
  • Risotto Carnaroli z serem Taleggio ChNP i konfiturą z czerwonej cebuli i rozmarynem
  • Tort ryżowy z rodzynkami i białą czekoladą

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Wyjątkową włoską atmosferę zapewni Marco, najwyższej jakości ryż Riso Gallo dostarczy North Coast, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– przed wejściem do Akademii mierzona jest temperatura. Osoby u których temperatura przewyższy 37,5 st C proszone są o powrót do domu;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów obowiązuje nakaz noszenia maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o pozostanie w domu i kontakt mailowy.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra