Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 6 marca 2021r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Wszyscy kochamy słodkości! Co powiecie na słodycze na bazie czekolady?
W wielu włoskich cukierniach czekoladę wyrabia się w tradycyjny sposób, przekazywany w rodzinach, z pokolenia na pokolenie.
Dzięki temu, jest ona wyjątkowo aromatyczna i smaczna! Marco Ghia, nasz włoski szef kuchni, zaprasza Was na wyjątkowe warsztaty podczas których, przybliży Wam sekrety wysokiej jakości czekolady, zdradzi tajniki najlepszych połączeń z czekoladą oraz nauczy Was przygotowywać klasyczne włoskie słodycze!
Gorzka, biała, a może z orzechami? Przed Wami, Królowa słodyczy – CZEKOLADA!
Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji nas odwiedzić zobaczcie, jak bawiliśmy się na naszych warsztatach kulinarnych.
Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ
Menu:
- Panna cotta z czekoladą i sosem wiśniowym z tymiankiem
- Kruche ciasto z serkiem mascarpone, białą czekoladą i malinami
- Czekoladowe salami z kandyzowaną pomarańczą
- Trufle z gorzkiej czekolady z miętą pieprzową
- Pudding chlebowy z czekoladą
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Na czekoladową rozpustę zaprasza Was Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.