• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: WŁOSKIE SŁODYCZE – CZEKOLADA

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 6 marca 2021 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 6 marca 2021r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Wszyscy kochamy słodkości! Co powiecie na słodycze na bazie czekolady?

W wielu włoskich cukierniach czekoladę wyrabia się w tradycyjny sposób, przekazywany w rodzinach, z pokolenia na pokolenie.

Dzięki temu, jest ona wyjątkowo aromatyczna i smaczna! Marco Ghia, nasz włoski szef kuchni, zaprasza Was na wyjątkowe warsztaty podczas których, przybliży Wam sekrety wysokiej jakości czekolady, zdradzi tajniki najlepszych połączeń z czekoladą oraz nauczy Was przygotowywać klasyczne włoskie słodycze!

Gorzka, biała, a może z orzechami? Przed Wami, Królowa słodyczy – CZEKOLADA!

Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji nas odwiedzić zobaczcie, jak bawiliśmy się na naszych warsztatach kulinarnych.

Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Panna cotta z czekoladą i sosem wiśniowym z tymiankiem
  • Kruche ciasto z serkiem mascarpone, białą czekoladą i malinami
  • Czekoladowe salami z kandyzowaną pomarańczą
  • Trufle z gorzkiej czekolady z miętą pieprzową
  • Pudding chlebowy z czekoladą

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Na czekoladową rozpustę zaprasza Was Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– przed wejściem do Akademii mierzona jest temperatura. Osoby u których temperatura przewyższy 37,5 st C proszone są o powrót do domu;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów obowiązuje nakaz noszenia maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o pozostanie w domu i kontakt mailowy.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra