KURS GOTOWANIA: WŁOSKIE SMAKI MORZA odbędzie się 27 marca 2021r w godzinach 19:00 – 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Włochy to nie tylko makaron i pizza. Włochy to przede wszystkim frutti di mare!
Uwielbiane i doceniane nie tylko za swój smak, ale przede wszystkim za swoje wartości odżywcze, kalmary, małże czy ośmiorniczki.
Bogactwo morskich specjałów jest niezliczone!
Podczas kursów gotowania będziecie mieć wyjątkową okazję przygotowania frutti di mare według włoskich przepisów przygotowanych przez naszą włoską szefową kuchni Cristinę.
Nauczycie się między innymi jak oczyścić i przygotować ośmiorniczki, jak ugotować małże oraz przyrządzić soczystego steka z tuńczyka. Będzie pysznie, zdrowo i all’italiana!
Jeżeli jeszcze nie mięliście okazji nas odwiedzić zobaczcie, jak bawiliśmy się na naszych kursach gotowania.
Tutaj kupicie online najlepsze Owoce Morza!
Menu:
- Krążki z kalmarów w panierce ze świeżych ziół podane z sałatą i cytryną
- Baby ośmiorniczki z patelni podane z szalotką i groszkiem
- Małże w sosie pomidorowym z chili podane na bruschettcie
- Sardynki z patelni podane z sałatką z pomidorów, selera i kolendry
- Świeży stek z tuńczyka z kaparami i pomidorkami
Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Włoskie przepisy na frutti di mare przybliży Wam Cristina, wysokiej jakości owoce morza dostarczą Smaki Premium, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.