Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 8 marca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy macie już pomysł, jak spędzicie Dzień Kobiet lub jaki prezent podarujecie swojej dziewczynie, żonie, mamie? Bilet do teatru, na koncert, wizytę w SPA, a może gotowanie w naszej Akademii w dobrym towarzystwie, pod okiem mistrza kulinariów – Marco Ghia? Warsztat dedykowany szczególnie paniom, które w tym dniu mają poczuć się wyjątkowo, będzie poświęcony gotowaniu lekkich, pięknych wizualnie i aromatycznych dań. Jednym z nich będzie prawdziwie kobiece tagliatelle z płatkami róży na włoskim stracchino, lekka potrawa z pieczoną rybą i bukietem warzyw, a ze słodkości, za którymi przepada większość płci pięknej – mini bezy Pavlova!
Przyjemny czas zapewni Marco Ghia, drinki – Martini, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Vellutata z ciecierzycą, rozmarynem i krewetkami
- Pieczona cielęcina z sosem z tuńczyka
- Tagliatelle z płatkami róży podane na lustrze stracchino
- Pieczony dorsz ze skórką cytrynową, ziołami i bukietem warzyw
- Mini Pavlova z kremem i owocami
- Ciasto Mimosa z kremem Chantilly