• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

WSZYSTKO O MULACH

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 9 września 2017 GODZ.: 11 - 15

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 9 września 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).

Kurs gotowania, który szykuje dla Was Marco to wiedza w pigułce na temat muli. Ich przygotowanie może wydawać się skomplikowane i czasochłonne. Marco przekona Was, że nie jest to takie trudne jak się wydaje ! Pod jego fachowym okiem nie tylko ugotujecie wspólnie proste, aromatyczne dania z mulami w roli głównej, ale też dowiecie się wielu przydatnych ciekawostek. Szef kuchni Akademii Kulinarnej Whirlpool opowie Wam czym są mule, jak są hodowane, jak rozpoznać te dobre i kiedy jest najlepszy czas na ich zakupienie. Podpowie Wam również jak je oczyszczać i przygotowywać w sposób humanitarny i, co najważniejsze, czego unikać, aby nie ryzykować własnym zdrowiem.

Jeśli do tej pory nie gotowałeś/gotowałaś owoców morza lub posiadasz już pewną wprawę w ich obróbce, przyjdź na nasz kurs gotowania. Jest on nie tylko dobrą zabawą, ale przede wszystkim wiedzą w pigułce ;).

Smaczne dania i dobrą zabawę gwarantuje Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.

Udostępnij205
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij7

Menu:

  • Amatriciana di mare con le cozze, czyli Spaghetti Amatriciana z małżami
  • Cozze ripiene, czyli małże faszerowane
  • Cozze alla Tarantina, czyli przysmak z miasta Taranto - małże w sosie pomidorowym z ostrą papryką
  • Cozze al forno, czyli małże pieczone
  • Zuppa di cozze sgusciate, czyli zupa z małżami, pomidorkami i czosnkiem
Udostępnij205
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij7

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra