Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 9 września 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).
Kurs gotowania, który szykuje dla Was Marco to wiedza w pigułce na temat muli. Ich przygotowanie może wydawać się skomplikowane i czasochłonne. Marco przekona Was, że nie jest to takie trudne jak się wydaje ! Pod jego fachowym okiem nie tylko ugotujecie wspólnie proste, aromatyczne dania z mulami w roli głównej, ale też dowiecie się wielu przydatnych ciekawostek. Szef kuchni Akademii Kulinarnej Whirlpool opowie Wam czym są mule, jak są hodowane, jak rozpoznać te dobre i kiedy jest najlepszy czas na ich zakupienie. Podpowie Wam również jak je oczyszczać i przygotowywać w sposób humanitarny i, co najważniejsze, czego unikać, aby nie ryzykować własnym zdrowiem.
Jeśli do tej pory nie gotowałeś/gotowałaś owoców morza lub posiadasz już pewną wprawę w ich obróbce, przyjdź na nasz kurs gotowania. Jest on nie tylko dobrą zabawą, ale przede wszystkim wiedzą w pigułce ;).
Smaczne dania i dobrą zabawę gwarantuje Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Amatriciana di mare con le cozze, czyli Spaghetti Amatriciana z małżami
- Cozze ripiene, czyli małże faszerowane
- Cozze alla Tarantina, czyli przysmak z miasta Taranto - małże w sosie pomidorowym z ostrą papryką
- Cozze al forno, czyli małże pieczone
- Zuppa di cozze sgusciate, czyli zupa z małżami, pomidorkami i czosnkiem