Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 6 października 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Z czym kojarzy się włoska pizza? Na pewno z idealnym ciastem i najlepszej jakości składnikami. To pierwsze wymaga nie tylko precyzyjności, ale też cierpliwości i zaangażowania. Przygotowanie idealnego ciasta na pizzę to nie lada sztuka. Czy wiedzieliście, że możemy użyć ciasta o różnym stopniu nawodnienia? Czym się różni ciasto o 60%, 70% i 80% stopniu hydratacji? Jak przygotować pizzę w domowym piekarniku, aby nie ubyło jej na jakości? Cristina podpowie Wam jak przygotować podstawę pizzy, ale również pokaże Wam, że w prostocie tkwi cała tajemnica idealnego włoskiego placka. Wystarczą dwa składniki wysokiej jakości, żeby cieszyć się jej smakiem i aromatem.
Zapraszamy Was na warsztaty, gdzie atmosfera jest jak w prawdziwym włoskim domu, gwarno, pachnąco i przede wszystkim bardzo smacznie!
Idealny przepis na pizzę pokaże Wam Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Pizza o różnym stopniu nawodnienia 60 % - 70 % - 80%
- Pizza alla Parmigiana
- Pizza z hummusem i mortadelą
- Pizzelle Napoletane, czyli smażone małe pizze
- Mini calzone z szynką prosciutto cotto i serem