Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 27 kwietnia 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Dla wszystkich mięsożerców mamy wspaniałą wiadomość! Przygotowujemy dla Was warsztaty o stekach, a dokładnie o kawałkach mięsa, które nie są jeszcze tak bardzo popularne, a oferują nam wspaniały smak i aromat. Marco opowie Wam o sztukach mięsa, o sezonowaniu, przygotowaniu mięsa, jego stopniach wysmażenia i marynowaniu. Wspólnie będziecie smażyć steki z różnorodnymi dodatkami. Dowiecie się, ile czasu powinno się go smażyć, a także dlaczego nie wrzucać go na patelnię od razu po wyciągnięciu z lodówki. Jak najlepiej sprawdzić stopień wysmażenia? Jakie dodatki pasują do konkretnej części mięsa? A także jak przyprawić stek, żeby jak najlepiej wydobyć jego smak? Na te i wiele innych pytań Marco udzieli Wam odpowiedzi na kursie. Szykujcie się na dobrą zabawę z ogniem w tle!
Marco Ghia nauczy Was jak przygotować prawdziwego steka, o świeże mięso zadba Befsztyk.pl, a w przygotowaniu potraw pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool.
Menu:
- Tatar z karmelizowanego steku
- Skirt steak z marynatą z kawy
- Bavette z masłem cytrynowym i połówkami cytryny
- Flank steak z bloody mary
- Iron flat steak z koreańskim bibimbap