Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 26 lipca 2019, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Sezonowe owoce mają swój ograniczony czas. Aby dobrze je wykorzystać, warto poznać wszelkie sposoby ich wykorzystania. Oczywiście najlepiej spożywać je surowe, wtedy mają najwięcej wartości, jednak lato, spotkania z przyjaciółmi pod chmurką, podwieczorki przy espresso i ochota na małą dyspensę towarzyszy zapewne niejednemu z Was. Dlatego gorąco zapraszamy Was na lipcowe spotkanie z Cristiną, podczas którego tym razem poznacie wszelkie tajniki przygotowania przepysznych wypieków z owocami sezonowymi. Czasami pogoda płata nam figle, ale mamy nadzieję, że przyroda w tym czasie obdaruje nas swoimi dobrami i dostarczy swoich skarbów.
Pyszny czas lipcowego wieczora zapewni Wam Cristina Catese, a sprawne pieczenie umożliwi sprzęt z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Tarta tatin z owocami leśnymi i sosem kokosowym
- Tarta z orzechami laskowymi, serem ricotta i truskawkami
- Mini bezy Pavlova z owocami sezonowymi i śmietanką
- Delikatna tarta jogurtowa z sosem brzoskwiniowym
- Tarta marchwiowa z migdałami