Michał Toczyłowski, kucharz Akademii Kulinarnej Whirlpool oraz Katarzyna Biłous – dietetyk kliniczny i trener żywienia, mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania połączonego z dietetyką, który odbędzie się 20 kwietnia 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Michał Toczyłowski zaprasza na kurs kulinarny przeznaczony dla osób uprawiających sport. Ćwiczysz, ale brak Ci pomysłów na posiłki? Nie wiesz jak stworzyć dla siebie odpowiednią, zbilansowaną, ale i smaczną dietę? Na kursie porozmawiacie z dietetykiem o strategiach żywieniowych, o tym jak poradzić sobie z tematem posiłków, suplementacji, czy nawadniania. Odkryjecie tajniki prawidłowej diety, abyście mogli jeszcze efektywniej uprawiać sport i czerpać z tego przyjemność. Z Michałem przygotujecie zbilansowane posiłki, dostosowane do aktywnego trybu życia. Jedzenie sportowców nie musi być nudne, a dieta monotonna. Przyjdźcie na warsztaty, a pokażemy Wam jak łatwo można przyrządzić pełnowartościowy posiłek. Nasze propozycje są nie tylko smaczne i zdrowe, ale też ciekawe i niebanalne! Na pewno przypadną do gustu również Waszym bliskim.
Pełnowartościowe dania i dużo wiedzy gwarantuje Michał Toczyłowski oraz Katarzyna Biłous, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Partnerem warsztatów jest firma Monini, która przygotuje dla uczestników kulinarną niespodziankę 🙂
Jeżeli chcecie poczytać więcej na temat diety dla sportowców, zajrzyjcie tutaj:
https://wloskaakademiakulinarna.pl/zdrowa-dieta-dla-sportowcow/ 🙂
Menu:
- Przekąska w trakcie ćwiczeń: Batony Bananowe
- Napoje w trakcie ćwiczeń: Izotonik z Kurkumy i Izotonik z Rozmarynu
- Bomba przeciwzapalna: Dahl z Rice&More 90 sek. z włoskim orkiszem, soczewicą i brązowym ryżem
- Kolagenowe wzmocnienie: Ossobuco z warzywami
- Kolacja Węglowodanowa: Cytrusowe congee
- Zasłużony deser: Surowy snickers