Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool oraz magazyn Kuchnia, mają przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 16 lutego 2019 od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Makaron zrobiony w domu to nie lada wyzwanie. Mimo że do jego przygotowania potrzebne jest zaledwie kilka łatwo dostępnych składników i trochę czasu, wymaga to jeszcze umiejętności. Z pewnością możecie je zdobyć podczas naszych zimowych warsztatów. Cristina nauczy Was, jak przyrządzić domowy makaron, tym razem także kolorowy i z rozmaitymi dodatkami. Szczególnie o tej porze roku barwne jedzenie jest nam bardzo potrzebne. Fioletowe gnocchi, żółty i czerwony makaron rozjaśnią Wasze codzienne menu, a czas spędzony w miłej atmosferze będzie niezapomnianą przygodą z kuchnią włoską i Włoszką!
Wyjątkowe popołudnie spędzicie dzięki Cristina Catese oraz magazynowi Kuchnia, a w gotowaniu pomogą intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Domowy makaron strascinati z brokułami i białą kiełbasą
- Małe lasagnette wegetariańskie
- Czerwony makaron z białym ragout z kurczakiem i bazylią
- Żółty makaron z pikantną kiełbaską, dojrzewającym serem Asiago i rukolą
- Fioletowe gnocchi ze śmietanką, serem Pecorino, pietruszką i prażonymi pestkami dyni