Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 10 stycznia 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Włoska pizza to nasze sztandarowe warsztaty kulinarne, które od początku istnienia naszej Akademii cieszą się niezwykłym powodzeniem. Mogłoby się wydawać, że pizza to jedynie placek z dodatkiem sosu, warzyw, mięsa lub owoców morza. Otóż wcale nie! Ma ona wyjątkowo mnóstwo odsłon i można przyrządzić ją na wiele ciekawych sposobów. Warsztaty kulinarne z Cristiną odkryją nieco inne warianty tej znanej na całym świecie włoskiej potrawy. Na początku przygotujecie oczywiście bazowe ciasto na pizzę, ale później pójdziecie na całość i wymieszacie je z różnymi dodatkami dostępnymi w sezonie zimowym. Przygotujecie wspólnie m.in. pizzę z jarmużem, ekskluzywną pizzę czarną z dynią a także pyszną rustykalną wersję pizzy z anchois. Będzie jak zawsze pysznie, inspirująco i wesoło!
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Zimowe warsztaty kulinarne poświęcone pizzy poprowadzi Cristina, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Bazowe ciasto na pizzę o różnym stopniu nawodnienia
- Pizza z serem gorgonzola ChNP, jarmużem i jajkiem poche'
- Czarna pizza z kremem dyniowym, chrupiącą cebulką, boczkiem oraz tymiankiem
- Rustykalna pizza alla puttanesca z serem mozzarella, pomidorkami, anchois, kaparami i czarnymi oliwkami
- Pizza romanesca, czyli z dodatkiem kalafiora romanesco, czosnkiem, włoską mortadellą i serem provolone ChNP