• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Podcasty
  • Webinary
  • W akademii
  • Media o nas
  • Tematy miesiąca

Dlaczego warto jeść tuńczyka?

W czasach, gdzie większość z nas jest zabiegana i nie ma czasu na spędzanie godzin w kuchni, najlepiej wybierać produkty, które pozwolą nam na przygotowanie smacznego i wartościowego posiłku w kilka chwil. Nasz wybór padł na tuńczyka.

Dlaczego akurat tuńczyk? Przede wszystkim jest łatwo dostępny, zawiera dużo białka i kwasów Omega-3. Z jego pomocą można przygotować mnóstwo szybkich i pysznych dań. Co więcej, 100g tuńczyka w oliwie z oliwek zapewnia 20% dziennego zapotrzebowania na fosfor. Poza tym ryba jest obfita w witaminę A, która jest dobra dla naszych oczu i skóry, witaminę D, która jest dobra dla naszych kości oraz witamin z grupy B.

Przygotowanie posiłku z użyciem tuńczyka w puszce Rio Mare zajmie Ci tylko kila chwil. Co więcej lunch możesz przygotować dzień wcześniej i spakować go do pojemnika. Rano wyciągniesz go tylko z lodówki i zabierzesz ze sobą do pracy.

Sałatka z tuńczykiem, fasolką szparagową, szpinakiem i jajkiem
Sałatka z tuńczykiem, fasolką szparagową, szpinakiem i jajkiem

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Zobacz również

Kwarantanna – dzień szesnasty: video przepisy

czytaj więcej
Desery z czekoladą rozpuszczoną

JAK ROZPUŚCIĆ CZEKOLADĘ?

czytaj więcej

Świąteczny marcepan

czytaj więcej

Ser Asiago – świeży czy dojrzewający?

czytaj więcej

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra