• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Tematy miesiąca
  • Webinary
  • W akademii
  • Media o nas
makaron spaghetti z bazyliowym pesto posypany serem

Pesto z bazylii i nie tylko

26 lutego 2021

Pesto robiono już w starożytności – wiedzieliście o tym? Na przestrzeni lat powstały różne wersje tego sosu, ale mimo różnych wpływów kulturowych i geograficznych łączy je jedna wspólna rzecz, czyli

czytaj więcej

kolorowe bajaderki

Bajaderki z pączków!

12 lutego 2021

Za nami jedno z naszych ulubionych świąt – Tłusty Czwartek. Jak zwykle uważamy, że lepiej postawić na jakość, a nie ilość zjedzonych pączków, ale tym razem przeszliśmy samych siebie i

czytaj więcej

butelka z octem balsamicznym z Modeny

Ocet balsamiczny, czyli włoskie „czarne złoto”

22 stycznia 2021

Wyrafinowany dodatek do włoskich dań, czyli ocet balsamiczny, znany jest i doceniany przez największych smakoszy. Wystarczy kilka kropel tego gęstego, luksusowego sosu, aby nadać daniu niepowtarzalny smak. Zobaczcie, skąd się

czytaj więcej

ŚWIĄTECZNY EBOOK Z PRZEPISAMI

11 grudnia 2020

Kochani z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia przygotowaliśmy dla Was pyszny upominek – nasz świąteczny e-book z inspirującymi przepisami!

świąteczenie udekorowany pokój z prezentami na święta

Jaki prezent na Święta bez wychodzenia z domu?

25 listopada 2020

Boże Narodzenie to wyjątkowy czas. Spędzamy go w  gronie najbliższych na wspólnym gotowaniu, pieczeniu pierników, dekorowaniu choinki i celebrowaniu pysznych dań. To również moment, gdy stajemy przed dylematem: jaki prezent

czytaj więcej

włoska szynka dojrzewajacej Prosciutto di Parma

Prosciutto di Parma CHNP – królowa włoskich szynek dojrzewających

13 listopada 2020

Dlaczego „królowa”? Nie tylko dlatego, że na każdej szynce jest wybite logo w kształcie korony.  Smak, jedwabista konsystencja i proces produkcji to tylko kilka z wyznaczników królewskiej pozycji w świcie

czytaj więcej

talerz z makaronem i owocami morza

Domowy makaron – komu?

22 października 2020

Domowy makaron, czyli pasta fresca nie jest trudny ani czasochłonny w przygotowaniu. Może być dobrą zabawa w kuchni, w którą zaangażują się duzi i mali. Czego potrzebujemy? Mąki, wody i

czytaj więcej

butelki z oliwa z oliwek monocultivar extra vergine

Oliwy Monocultivar – skarby extra vergine

7 października 2020

Oliwy monocultivar to wyjątkowe oliwy, które produkuje się wyłącznie z jednej odmiany oliwek. Te oliwy extra vergine, czyli najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, wytworzono w warunkach, które zapobiegały zmianom ich

czytaj więcej

włoski makaron zapiekany lasagne

Lasagne – przepis na włoski klasyk

22 września 2020

Makaron z mielonym mięsem i serem występuje we Włoszech w różnej postaci. Możemy spotkać go w wariacji długich nitek tworzących znane wszystkim spaghetti alla bolognese. Innym przykładem jest ravioli bądź

czytaj więcej

danie z krewetek podanych na tacos

Krewetki – jak przyrządzić, jeść i smażyć?

14 września 2020

Krewetki to jeden z przysmaków kuchni włoskiej. Nie tylko Włosi uwielbiają frutti di mare. Nasze warsztaty kulinarne, podczas których przygotowujemy przepis na krewetki, mule czy kalmary to jedne z najpopularniejszych

czytaj więcej

mezczyzna kroi nożem ośmiornice

Ośmiornica – jak przygotować?

15 lipca 2020

Ośmiornica to coraz popularniejszy przedstawiciel frutti di mare. Czy wiecie, że na świecie istnieje ponad 250 różnych rodzajów ośmiornicy?! Ośmiornice od wielu lat goszczą na stołach restauracji na całym świecie.

czytaj więcej

otwarta butelka z oliwa z oliwek

Oliwa z oliwek – właściwości

3 lipca 2020

Oliwa z oliwek jest znana od tysiącleci. To podstawowy składnik dań kuchni włoskiej, o czym mogliście się przekonać nie raz na warsztatach gotowania w Akademii. W Polsce coraz chętniej wykorzystujemy

czytaj więcej

  • Idź do strony 1
  • Idź do strony 2
  • Idź do strony 3
  • Interim pages omitted …
  • Idź do strony 11
  • »

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra