Zapewne nie jednemu z Was przeszło przez myśl, że po czasie kwarantanny wyjdziemy na ulice z niepotrzebnym nadbagażem kilogramów. Szczególnie, kiedy mamy w świadomości zbliżające się wielkimi krokami lato i

Koktajle warzywne
10 czerwca 2020
10 czerwca 2020
Zapewne nie jednemu z Was przeszło przez myśl, że po czasie kwarantanny wyjdziemy na ulice z niepotrzebnym nadbagażem kilogramów. Szczególnie, kiedy mamy w świadomości zbliżające się wielkimi krokami lato i
22 maja 2020
Czy wiecie, że historia produkcji tej włoskiej szynki dojrzewającej sięga do roku 1100-800 p.n.e? Na przestrzeni wieków wytwarzanie Prosciutto di San Daniele opanowano do perfekcji. Dzięki temu, że oryginalne włoskie
14 maja 2020
Wiele osób uważa, że risotto to bardzo trudne włoskie danie. Nic bardziej mylnego. Wystarczy odrobina cierpliwości i wysokiej jakości składniki. Szefowa kuchni, Cristina Catese i Emiliano Castagna, przybliżą wam przepisy
18 kwietnia 2020
Szukacie pomysłu na prawdziwy włoski makaron? To świetnie się składa, bo mamy dla Was kilka klasycznych i nieskomplikowanych dań. Dzięki tym przepisom razem z Cristina Catese i Emiliano Castagna każdy
16 kwietnia 2020
Kolejny dzień w Akademii i nowe przepisy na dania kuchni włoskiej. Dziś dla Was przepis na makaron w dwóch odsłonach.
15 kwietnia 2020
Wolicie przepis na makaron czy gnocchi? A może tak warto przygotować oba i potem zdecydować, które włoskie danie bardziej Wam smakuje.
14 kwietnia 2020
Mamy nadzieję, że już niedługo wrócimy do Was z warsztatami kulinarnymi, ale póki co musimy trzymać się dzielnie i gotować w ograniczonym składzie. Zobaczcie nasze nowe inspiracje kulinarne.
13 kwietnia 2020
Drugi dzień świąt za nami i jednocześnie początek kolejnego tygodnia. Mamy nadzieje, że nasze przepisy z warsztatów gotowania online, zainspirowały Was do przygotowania w domu czegoś nowego i włoskiego. Zobaczcie,
11 kwietnia 2020
W tym roku mamy nietypowe święta, co nie znaczy, że nie mogą być smaczne. Gotujmy w domu! Tradycyjnie, nowocześnie, tak jak chcemy i lubimy najbardziej. Mamy nadzieję, że nasze warsztaty
10 kwietnia 2020
Jak jeść mozzarellę? Samodzielnie z dodatkiem oliwy z oliwek, w sałatce caprese, albo tak jak serwuje ją Marco – faszerowaną. Nadziewać można też frutti di mare. Cristina przygotowała coś dla
9 kwietnia 2020
Święta wielkanocne tuż tuż, więc dzisiaj mamy dla Was przepis od Cristiny, który pomoże wprowadzić włoski klimat do Waszego domu. Zobaczcie też jakie nietypowe ciasto przygotował Marco.
8 kwietnia 2020
Kolejny dzień warsztatów kulinarnych w Akademii i kolejna smaczna porcja przepisów od Cristiny i Marco. Sprawdźcie nasze inspiracje do gotowania.