• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Podcasty
  • Webinary
  • W akademii
  • Media o nas
  • Tematy miesiąca

Noże, czyli jak ułatwić sobie życie w kuchni?

Myśląc o podstawowych kuchennych przyborach, myślimy od razu o nożach. Muszą być ostre, małe i duże, do chleba, do warzyw i do mięsa. W każdej kuchni znajduje się jednak miejsce i na nie – nożyczki kuchenne.

A co, jeśli powiemy Wam, że właśnie specjalnie wyprofilowane nożyczki ułatwią wam przygotowanie niemal każdego posiłku?

Zacznijmy od nożyczek uniwersalnych, które w kuchni poradzą sobie z otwarciem każdego opakowania. Każdy ma takie w kuchennej szufladzie i każdy korzysta z nich wielokrotnie podczas przygotowania posiłków. Wybierajcie koniecznie takie, które są lekkie i trwałe – posłużą Wam latami. Miłośnikom dobrego designu polecamy te z pomarańczowymi uchwytami, ich historia sięga już 50 lat!

Nożyce do drobiu – dzięki profilowanemu ostrzu ułatwia cięcie zarówno mięsa jak i kości. Dzięki temu w prosty sposób możecie porcjować i oczyszczać drób. Przy zakupie zwróćcie uwagę na specjalne wgłębienie ostrza oraz czy nożyce są masywne – jeśli tak, łatwiej wam będzie utrzymać je w dłoni.

Nożyce do ryb – samodzielne filetowanie i oczyszczanie ryb nie jest takie proste. Warto więc zainwestować w nożyczki, które ułatwią tę czynność. Zagięte do góry nożyce z ząbkowanymi ostrzami są wyprofilowane w taki sposób, by móc dostać się nawet do trudno dostępnych miejsc.

Nożyczki kuchenne, uniwersalne – powyżej widzimy kolejny przykład nożyc wielofunkcyjnych, jednak ten model to gradka dla gadżeciarzy. W rękojeści mieści się uchwyt do otwierania korków i butelek. Nie musimy chyba wspominać, że to bardzo przydatna funkcja w kuchni.

Nożyczki kuchenne – model z ząbkowanym, falistym ostrzem zadowoli wszystkich miłośników gotowania, ponieważ łatwo nim ciąć zioła. Ostrze zapobiega wyślizgiwaniu się przecinanego materiału – żaden szczypiorek Wam już nie ucieknie!

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Zobacz również

Pora na pomidora – zawsze odpowiednia

czytaj więcej

Kwarantanna – dzień jedenasty: video przepisy

czytaj więcej
płyta indukcyjna Whirlpool

Jak wybrać płytę indukcyjną?

czytaj więcej

Zdrowa dieta dla sportowców

czytaj więcej

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra