Król włoskich serów może być tylko jeden! Sprawdźcie, dlaczego Parmigiano Reggiano jest tak wyjątkowy i zobaczcie video Emiliano, w którym opowiada o: historii Parmigiano Reggiano, jak i gdzie produkuje się ten niezwykły ser oraz jakie są różnice między Parmigiano Reggiano a Grana Padano.
Podcast: Historia Carbonara
Jak to naprawdę jest z carbonarą?! Czy obecnie znany przepis jest tym prawdziwym, oryginalnym?! Skąd wzięły się dodatki takie jak śmietana , cebula i boczek? Jeżeli chcecie poznać autentyczną historię carbonara prosto z Włoch, słuchajcie i oglądajcie specjalny odcinek podcastu, w którym Emiliano przedstawi historię carbonary. Chcecie obejrzeć i posłuchać historię Carbonara? Zajrzyjcie na YouTube:… Read more →
Podcast: Tessa Capponi-Borawska x Emiliano Castagna vol. 2
Gościem kolejnego odcinka naszego podcastu jest prof. Tessa Capponi-Borawska – autorka książek i felietonów, wykładowczyni uniwersytecka. Mieszka w Polsce od 40 lat. To kolejny odcinek z prof. Capponi-Borawską, który tym razem dotyczy fundamentalnej kwestii, czyli „jak to jest z oryginalnością dań i przepisów w kuchni włoskiej”?
Podcast: Lucia Pascale x Emiliano
W kolejnym odcinku podcastu gościem Emiliano jest Lucia Pascale – nauczycielka i tłumaczka języka włoskiego. Co Lucia robi w Polsce i co skłoniło ją do przyjazdu i w konsekwencji do zostania na stałe w naszym kraju – posłuchajcie sami!
Podcast: Daniele Noe’ x Emiliano Castagna
Gościem Emiliano jest dziś Daniele Noe – właściciel włoskiej restauracji na warszawskim Powiślu – Grano Duro. Daniele opowiada, jak wybiera składniki do gotowania, tworzy autorskie menu i dlaczego uwielbia kuchnię Piemontu.
Podcast: Justyna Godz x Emiliano Castagna
Dziś gościem Emiliano jest dziennikarka Justyna Godz. Co tydzień Justynę możecie posłuchać w Radio 357 w jej autorskim programie La pausa italiana, w czasie którego dzieli się ze słuchaczami włoską muzyką i opowieściami o tradycjach, regionach i kulturze. Tym razem Justyna opowiada o swoich włoskich inspiracjach i tym, co kocha najbardziej, czyli podróżach.
Podcast: Kocham Gotować x Emiliano Castagna
Kocham Gotować, czyli Piotr Ogiński – kucharz, youtuber i autor książek oraz uczestnik programów takich jak ,,Top Chef’’ i ,,Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” rozmawia z Emiliano o kuchni polskiej, włoskiej i nie tylko. Posłuchajcie sami!
Podcast: Alina Wygonowska x Emiliano Castagna
Tym razem Emiliano rozmawia z Aliną Wygonowską – Country Manager Poland & Export Manager na Europę Środkowo-Wschodnią firmy Monini. O czym będą rozmawiać?! Jak pewnie się domyślacie o oliwie 😉 a dokładnie o rynku oliwy w Polsce w ciągu ostatnich 10 lat.
Podcast: Natalia Maszkowska x EMILIANO CASTAGNA
O pracy content creatora Emiliano rozmawia z Nathallae, czyli Natalia Maszkowską, której kanał z przepisami na TikToku ma ponad 930 tys. obserwujących. Zapraszamy do słuchania!
Podcast: Nicola Palladini x Emiliano Castagna
O czym można rozmawiać Włoch z Włochem? Nie tylko o włoskiej kuchni. Gościem Emiliano jest Nicola Palladini, który we Włoskiej Akademii Kulinarnej prowadzi warsztaty gotowania. Gdy nie gotuje, Nicola gra w teatrze i śpiewa, co mu w duszy gra. Posłuchajcie kolejnego odcinka naszego podcastu.