• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj

Podcast: @zakrecony_wloski x Emiliano

15/11/2024 by client

Dziś Emiliano rozmawia z instagram.com/zakrecony_wloski/ Przemek jest zwycięzcą Italy Ambassador Awards Polska 2024, lektorem języka włoskiego oraz francuskiego, prowadzi szkołę językową i oczywiście uwielbia Włochy i wszystko, co włoskie. Posłuchajcie kolejnego odcinka!

Podcast: @italia_e_cucina x Emiliano

08/11/2024 by client

Dziś Emiliano rozmawia z instagram.com/italia_e_cucina/. Karolina jest finalistką Italy Ambassador Awards Polska 2024. Posłuchajcie rozmowy o podróżach, włoskiej kulturze i nie tylko.

Podcast: Annamaria @annamaria.italia x Emiliano

01/11/2024 by client

Dziś Emiliano rozmawia z Anią z https://www.instagram.com/annamaria.italia/. Ania jest finalistką Italy Ambassador Awards Polska 2024. Posłuchajcie rozmowy o włoskich ciekawostkach kulinarnych i nie tylko.

Podcast: Klaudia @italia_con_klaudia x Emiliano

25/10/2024 by client

Dziś Emiliano rozmawia z @italia_con_klaudia. Klaudia jest finalistką Italy Ambassador Awards Polska 2024, uczy języka włoskiego i jest pasjonatką, wszystkiego, co włoskie. Posłuchajcie kolejnego odcinka!

Podcast: Beata @italiantaste.pl x Emiliano

18/10/2024 by client

Dziś Emiliano rozmawia z Beatą @italiantaste.pl. Beata jest finalistką Italy Ambassador Awards Polska 2024, od 20 lat mieszka we Włoszech. Posłuchajcie o ciekawostkach życia Polki w słonecznej Italii.

Podcast: Wszystko o mące

17/06/2024 by client

Chcecie wiedzieć, jakie są rodzaje włoskiej mąki? Która będzie dobra na makaron, a któa na pizzę albo gnocchi? Co to znaczy mąka 00 albo durum? Jak produkuje się makaron i jak wybrać ten jakościowy? Emiliano przygotował dla Was garść wiedzy na temat MĄKI.

Podcast: Historia Parmigiano Reggiano

03/06/2024 by client

Król włoskich serów może być tylko jeden! Sprawdźcie, dlaczego Parmigiano Reggiano jest tak wyjątkowy i zobaczcie video Emiliano, w którym opowiada o: historii Parmigiano Reggiano, jak i gdzie produkuje się ten niezwykły ser oraz jakie są różnice między Parmigiano Reggiano a Grana Padano.

Podcast: Historia Carbonara

20/05/2024 by client

Jak to naprawdę jest z carbonarą?! Czy obecnie znany przepis jest tym prawdziwym, oryginalnym?! Skąd wzięły się dodatki takie jak śmietana , cebula i boczek? Jeżeli chcecie poznać autentyczną historię carbonara prosto z Włoch, słuchajcie i oglądajcie specjalny odcinek podcastu, w którym Emiliano przedstawi historię carbonary. Chcecie obejrzeć i posłuchać historię Carbonara? Zajrzyjcie na YouTube:… Read more →

Podcast: Tessa Capponi-Borawska x Emiliano Castagna vol. 2

15/04/2024 by client

Gościem kolejnego odcinka naszego podcastu jest prof. Tessa Capponi-Borawska – autorka książek i felietonów, wykładowczyni uniwersytecka. Mieszka w Polsce od 40 lat. To kolejny odcinek z prof. Capponi-Borawską, który tym razem dotyczy fundamentalnej kwestii, czyli „jak to jest z oryginalnością dań i przepisów w kuchni włoskiej”?

Podcast: Lucia Pascale x Emiliano

08/04/2024 by client

W kolejnym odcinku podcastu gościem Emiliano jest Lucia Pascale – nauczycielka i tłumaczka języka włoskiego. Co Lucia robi w Polsce i co skłoniło ją do przyjazdu i w konsekwencji do zostania na stałe w naszym kraju – posłuchajcie sami!

  • Strona 1
  • Strona 2
  • »

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra