Dziś Emiliano rozmawia z instagram.com/zakrecony_wloski/ Przemek jest zwycięzcą Italy Ambassador Awards Polska 2024, lektorem języka włoskiego oraz francuskiego, prowadzi szkołę językową i oczywiście uwielbia Włochy i wszystko, co włoskie. Posłuchajcie kolejnego odcinka!
Podcast: @italia_e_cucina x Emiliano
Dziś Emiliano rozmawia z instagram.com/italia_e_cucina/. Karolina jest finalistką Italy Ambassador Awards Polska 2024. Posłuchajcie rozmowy o podróżach, włoskiej kulturze i nie tylko.
Podcast: Annamaria @annamaria.italia x Emiliano
Dziś Emiliano rozmawia z Anią z https://www.instagram.com/annamaria.italia/. Ania jest finalistką Italy Ambassador Awards Polska 2024. Posłuchajcie rozmowy o włoskich ciekawostkach kulinarnych i nie tylko.
Podcast: Klaudia @italia_con_klaudia x Emiliano
Dziś Emiliano rozmawia z @italia_con_klaudia. Klaudia jest finalistką Italy Ambassador Awards Polska 2024, uczy języka włoskiego i jest pasjonatką, wszystkiego, co włoskie. Posłuchajcie kolejnego odcinka!
Podcast: Beata @italiantaste.pl x Emiliano
Dziś Emiliano rozmawia z Beatą @italiantaste.pl. Beata jest finalistką Italy Ambassador Awards Polska 2024, od 20 lat mieszka we Włoszech. Posłuchajcie o ciekawostkach życia Polki w słonecznej Italii.
Podcast: Wszystko o mące
Chcecie wiedzieć, jakie są rodzaje włoskiej mąki? Która będzie dobra na makaron, a któa na pizzę albo gnocchi? Co to znaczy mąka 00 albo durum? Jak produkuje się makaron i jak wybrać ten jakościowy? Emiliano przygotował dla Was garść wiedzy na temat MĄKI.
Podcast: Historia Parmigiano Reggiano
Król włoskich serów może być tylko jeden! Sprawdźcie, dlaczego Parmigiano Reggiano jest tak wyjątkowy i zobaczcie video Emiliano, w którym opowiada o: historii Parmigiano Reggiano, jak i gdzie produkuje się ten niezwykły ser oraz jakie są różnice między Parmigiano Reggiano a Grana Padano.
Podcast: Historia Carbonara
Jak to naprawdę jest z carbonarą?! Czy obecnie znany przepis jest tym prawdziwym, oryginalnym?! Skąd wzięły się dodatki takie jak śmietana , cebula i boczek? Jeżeli chcecie poznać autentyczną historię carbonara prosto z Włoch, słuchajcie i oglądajcie specjalny odcinek podcastu, w którym Emiliano przedstawi historię carbonary. Chcecie obejrzeć i posłuchać historię Carbonara? Zajrzyjcie na YouTube:… Read more →
Podcast: Tessa Capponi-Borawska x Emiliano Castagna vol. 2
Gościem kolejnego odcinka naszego podcastu jest prof. Tessa Capponi-Borawska – autorka książek i felietonów, wykładowczyni uniwersytecka. Mieszka w Polsce od 40 lat. To kolejny odcinek z prof. Capponi-Borawską, który tym razem dotyczy fundamentalnej kwestii, czyli „jak to jest z oryginalnością dań i przepisów w kuchni włoskiej”?
Podcast: Lucia Pascale x Emiliano
W kolejnym odcinku podcastu gościem Emiliano jest Lucia Pascale – nauczycielka i tłumaczka języka włoskiego. Co Lucia robi w Polsce i co skłoniło ją do przyjazdu i w konsekwencji do zostania na stałe w naszym kraju – posłuchajcie sami!