• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

HUMMUS – KREM Z CIECIORKI BARWIONY BURAKIEM, PIETRUSZKĄ, KURKUMĄ

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 15 min

poziom trudniości: łatwy

Hummus - receptura tradycyjna

  • 600 g cieciorki
  • 2 pełne łyżki tahini
  • 150 g gorącej wody
  • sok z połowy cytryny
  • 30 g oleju sezamowego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz

Do nadania koloru:

  • liofilizowany burak
  • liofilizowana natka pietruszki
  • kurkuma

Do serwowania:

  • aromatyzowana oliwa z oliwek extra vergine Monini o smaku rozmarynu

Sposób przygotowania hummusu:

Umieszczamy wszystkie składniki w blenderze. Blendujemy na gładką masę. Następnie doprawiamy solą i pieprzem. Określoną porcję barwimy wybranym składnikiem. Podajemy ze świeżymy warzywami pokrojonymi w słupki. Hummus dekorujemy oliwą z oliwek o smaku rozmarynu lub innym, jaki lubimy.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra