ANTRYKOT BEZ KOŚCI Z TALARKAMI ZIEMNIACZANYMI
PRZYGOTOWANIE
Ziemniaki
Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. Przekładamy je na 20 min do miski z wodą i solą dzięki czemu wytrąci się skrobia. Odcedzamy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie podsmażamy je na oleju.
Sos
W misce mieszamy przeciśnięty przez praskę czosnek z tartym imbirem, miodem, chili, sokiem z limonki, kolendrą, oliwą z oliwek extra vergine i solą, do otrzymania jednolitej, kremowej konsystencji.
Steki
Mięso wyjmujemy z lodówki i czekamy, aż osiągnie temperaturę pokojową.
Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy steki przez 2 min z każdej strony, a następnie tyle czasu ile chcemy, w zależności od tego jaki poziom wysmażenia najbardziej lubimy. Następnie przekładamy na talerz i odczekujemy 3-5 min przed krojeniem i podaniem.
Ważne jest, aby przed podaniem mięso odpoczęło.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.