PRZYGOTOWANIE
Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy dodajemy cienko pokrojone warzywa i trzy rodzaje mięsa, podsmażamy na małym ogniu. Jak tylko warzywa i mięso nabiorą koloru dodajemy białe wino, sól, pieprz i redukujemy. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia.
W międzyczasie w zimnej wodzie myjemy oliwki, po to żeby pozbyć się soli. Małym ostrym nożem kroimy je w spirale i pozbywamy się pestek.
Kiedy mięso ostygnie, wrzucamy je do blendera, dodajemy gałkę muszkatołową, skórkę z cytryny, ser Parmigiano, jajko i środek bułki i blendujemy.
Oliwki nadziewamy mięsem oraz obtaczamy w mięsie tworząc małe kuleczki.
Przekładamy je do mąki, potem obtaczamy w jajku, następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na głębokim tłuszczu o temperaturze 165 st C, dopóki nie będą chrupiące i złote.
Usmażone kuleczki przekładamy na ręcznik papierowy żeby pozbyć się tłuszczu.
Solimy i serwujemy gorące.