• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
https://youtu.be/q7z1zoTz2js

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 7 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • pierogi z truskawkami Babci Jasi
  • 250 g Mascarpone
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • szklanka śmietanki
  • pestki granatu

Przygotowanie:

Mascarpone przerzucamy do miski, dodajemy cukier i mieszamy. Śmietankę ubijamy, dodajemy do mascarpone i delikatnie mieszamy.

Do osolonego wrzątku, wrzucamy pierożki, wyławiamy gdy wypłyną. Nakładamy dwie łyżki kremu na talerz. Nasze pierożki i posypujemy pestkami granatu.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Desery

SARDYŃSKIE CIASTECZKA FASZEROWANE RICOTTĄ I MIODEM

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra