• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

Bavette Puttanesca z czosnkiem, pomidorami, oliwkami i kaparami

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 15 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki

  • 400 g Bavette Barilla nr 13
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 150 g oliwek bez pestek
  • 50 g solonych kaparów
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku posiekany
  • 30 g posiekanej pietruszki
  • chilli, pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Czosnek podsmażamy na oliwie, uważając aby się nie przypalił. Dodajemy świeże chilli. Kapary myjemy pod wodą, aby usunąć sól i siekamy. Dodajemy je do czosnku. Smażymy na małym ogniu 2 minuty. Zwiększamy ogień, dodajemy pomidory, sól i gotujemy 5 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy oliwki.
W międzyczasie gotujemy makaron na al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.

Przekładamy na talerz, polewamy sosem i posypujemy pietruszką.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra