• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
BOCZEK WIEPRZOWY W SOSIE TERIYAKI

BOCZEK WIEPRZOWY W SOSIE TERIYAKI

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 1 godz

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 500 g boczku wieprzowego pokrojonego w plastry
  • 70 g sosu Teriyaki
  • 50 g miodu gryczanego
  • 1 duża marchewka, starkowana, pokrojona w plasterki lub spirale
  • ½ główki małej sałaty, pokrojonej w plastry
  • 1 czerwona cebula, pokrojona w cienkie plasterki
  • 5 łyżek majonezu
  • 3 łyżki octu ryżowego
  • sól i pieprz

BOCZEK WIEPRZOWY W STYLU JAPOŃSKIM W SOSIE TERIYAKI Z CHRUPIĄCĄ SAŁATKĄ

PRZYGOTOWANIE

W garnuszku na lekkim ogniu rozpuszczamy miód i łączymy go z sosem Teriyaki. Odstawiamy.

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st C na funkcji termoobiegu. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy plastry boczku i smarujemy je sosem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok 30 – 40 min oblewając je co jakiś czas sosem. 

W międzyczasie w misce łączymy marchewkę, sałatę i cebulę. Doprawiamy je majonezem, octem ryżowym, solą i pieprzem. 

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra