• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

BRUSCHETTA ZE SCHABEM, OCTEM BALSAMICZNYM, MIĘTĄ I POMIDOREM

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 20 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • chleb
  • 1 dojrzały pomidor
  • pokrojony na cienkie plastry pieczony schab wieprzowy
  • czosnek
  • oliwa
  • mięta
  • ocet balsamiczny
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Podsmażony chleb nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Na chleb kładziemy pokrojonego na plasterki pomidora i miętę. Skrapiamy octem balsamicznym i kładziemy na wierzch skropiony oliwą schab.
Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra