Bucatini z serem Pecorino Romano ChNP i orzeszkami
PRZYGOTOWANIE
Orzeszki wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i przekładamy do nagrzanego do 180 st C piekarnika na 10 min.
W moździerzu ubijamy czerwony pieprz z uprażonymi orzechami i czosnkiem, do uzyskania pasty z widocznymi większymi kawałkami.
Następnie w głębokim garnku na odrobinie oliwy podsmażamy pastę z orzechów.
Guanciale kroimy na cienkie plastry i podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu.
W międzyczasie w garnku z osoloną wodą gotujemy makaron według instrukcji producenta. Po ugotowaniu makaron odcedzamy ale zostawiamy 1 szklankę wody z gotowania. Podsmażoną pastę przekładamy na patelnię, dodajemy ser Pecorino Romano, wodę z gotowania i mieszamy. Powinniśmy otrzymać jednolity, gęsty krem. Całość mieszamy z makaronem, oprószamy świeżą miętą i guanciale.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.