BURGER CIELĘCY Z GRILLOWANĄ CYTRYNĄ
PRZYGOTOWANIE
Mieszamy cielęcinę z posiekanym rozmarynem oraz zmiażdżony na pastę czosnek, przyprawiamy solą, pieprzem i formujemy nasze burgery. Myjemy, kroimy w plastry pomidory i grillujemy je wraz z cytrynami na patelni grillowej z solą, pieprzem i rozmarynem.
Żółtka z ugotowanych jajek wrzucamy do blendera z kaparami, tuńczykiem, majonezem i blendujemy na aksamitną masę dodając nieco oliwy, jeśli potrzeba i doprawiamy jeszcze do smaku solą.
Sałatę myjemy i wkładamy ją do wody z lodem. Miętę myjemy, a burgera, po tostowaniu bułek na patelni, smarujemy tuńczykowym sosem, następnie układamy dodatki: sałatę, pokrojoną cytrynę, burgera, pomidora i jeszcze trochę sosu. Przykrywamy drugą częścią bułki.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.