BURGER WOŁOWY Z SOSEM Z HARISSY
PRZYGOTOWANIE
Na rozgrzanej patelni podprażamy ziarna maku przez ok 1 min. Następnie dodajemy je do mięsa razem z kuminem i posiekaną miętą.
Potem przygotowujemy majonez. W misce łączymy 1 łyżeczkę harissy z żółtkiem, olejem ryżowym, solą i sokiem z ½ cytryny.
Formujemy burgery wołowe i podsmażamy je na patelni z odrobiną oliwy przez ok 3-4 min z każdej strony.
Grillujemy przekrojone na pół bułki do burgerów.
KOMPOZYCJA DANIA
Na dolnej części bułki rozprowadzamy majonez, na to wykładamy plaster pomidora, odrobinę świeżej mięty, plaster sałaty, burgera, majonez i przykrywamy górną częścią bułki.
Nasz BURGER WOŁOWY Z SOSEM Z HARISSY jest juz gotowy. Smacznego!
Sprawdźcie sami, jakie warsztaty kulinarne przygotowaliśmy w najbliższych miesiącach i pomyślcie, jaką radość możecie sprawić swoim najbliższym!
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.
Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ