BURGER WOŁOWY Z KARMELIZOWANYM BEKONEM I KIMCHI
PRZYGOTOWANIE
Na patelni na oleju ryżowym podsmażamy pokrojone w kostkę warzywa z tartym imbirem przez ok 10-12 min. Warzywa skrapiamy sokiem z połowy limonki, blendujemy i doprawiamy solą. Gotujemy przez kolejne 10-12 min na lekkim ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy otartą skórkę z limonki i odstawiamy na bok.
Na patelni z odrobiną oliwy podsmażamy bekon, do czasu, aż będzie chrupiący i zarumieniony. Osuszamy go na kawałku ręcznika papierowego. Formujemy burgery i podsmażamy je na rozgrzanej patelni z oliwą przez 4 min z każdej strony.
KOMPOZYCJA DANIA
Na spodzie bułki rozprowadzamy sos z warzyw, na wierzch wykładamy burgera, bekon, kimchi i ponownie sos, przykrywamy górną warstwą bułki. Całość komponujemy świeżym ogórkiem obranym ze skóry i oprószamy posiekanym szczypiorkiem. Burger wołowy serwujemy do razu!
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.