BURGER Z DORSZA Z CHRUPIĄCĄ CIECIORKĄ, WARZYWAMI I SOSEM TATARSKIM
PRZYGOTOWANIE
Kroimy rybę nożem, drobno, ale nie na konsystencję pulpy. Mieszamy z ziemniakami z odrobiną oliwy, mielonym pieprzem i skórką z cytryny, zostawiamy do odpoczynku w lodówce. Następnie przygotowujemy sos tatarski: kroimy ogórki, kapary, mieszamy z majonezem, musztardą francuską Develey, sokiem i skórką z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę kroimy na 1 cm paski i mieszamy je z pokrojoną cebulą. W małym garnku mieszamy cukier, ocet, wodę i nasiona selera, gotujemy minutę a potem wrzucamy cebulę i paprykę. Schładzamy w lodówce. Mąkę mieszamy z wodą i oliwą, solą oraz pieprzem. Pieczemy układając uprzednio na naoliwionej blasze i wkładamy do 180°C. Pieczemy do momentu, kiedy będą chrupiące. W ten sposób otrzymujemy całą chrupiącą masę którą musimy teraz połamać w kawałki.
Formujemy burger i pieczemy w 160°C, komponujemy z sosem tatarskim, dodajemy piklowaną paprykę i chrupiącą cieciorką.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.