BURGER Z INDYKA ZE SZPINAKIEM I PARMIGIANO REGGIANO CHNP
PRZYGOTOWANIE
Zaczynamy od posiekania pietruszki, którą łączymy z mielonym mięsem indyka. Formujemy 4 burgery i podsmażamy je na patelni z odrobiną oliwy do momentu, aż będą zarumienione.
W międzyczasie przygotowujemy majonez. W misce ubijamy żółtko z musztardą i olejem ryżowym, dodajemy sok z ½ cytryny, doprawiamy solą i przekładamy do lodówki.
Na patelni podsmażamy posiekany czosnek. Jak tylko się zarumieni dodajemy szpinak, podnosimy temperaturę i gotujemy przez ok 5-6 min. Doprawiamy solą, odrobiną soku z cytryny i serem Parmigiano Reggiano.
KOMPOZYCJA DANIA
Na obu stronach od wewnętrznej strony podgrzanej wcześniej bułki rozprowadzamy majonez. Na spód bułki wykładamy plaster pomidora, na to układamy burgera, szpinak z Parmigiano Reggiano, przykrywamy górną warstwą bułki. Nasze burgery z indyka serwujemy od razu!
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.