• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
BURGER Z INDYKA ZE SZPINAKIEM I PARMIGIANO REGGIANO CHNP

BURGER Z INDYKA ZE SZPINAKIEM I PARMIGIANO REGGIANO CHNP

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 40 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa z indyka
  • 800 g mrożonych liści szpinaku
  • 4 bułki do burgera
  • 2 cytryny
  • czosnek
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 100 g tartego sera Parmigiano Reggiano ChNP
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • sól i pieprz
  • 130 g oleju ryżowego
  • świeża pietruszka
  • 1 dojrzały pomidor

BURGER Z INDYKA ZE SZPINAKIEM I PARMIGIANO REGGIANO CHNP

PRZYGOTOWANIE

Zaczynamy od posiekania pietruszki, którą łączymy z mielonym mięsem indyka. Formujemy 4 burgery i podsmażamy je na patelni z odrobiną oliwy do momentu, aż będą zarumienione. 

W międzyczasie przygotowujemy majonez. W misce ubijamy żółtko z musztardą i olejem ryżowym, dodajemy sok z ½ cytryny, doprawiamy solą i przekładamy do lodówki. 

Na patelni podsmażamy posiekany czosnek. Jak tylko się zarumieni dodajemy szpinak, podnosimy temperaturę i gotujemy przez ok 5-6 min. Doprawiamy solą, odrobiną soku z cytryny i serem Parmigiano Reggiano. 

KOMPOZYCJA DANIA

Na obu stronach od wewnętrznej strony podgrzanej wcześniej bułki rozprowadzamy majonez. Na spód bułki wykładamy plaster pomidora, na to układamy burgera, szpinak z Parmigiano Reggiano, przykrywamy górną warstwą bułki. Nasze burgery z indyka serwujemy od razu!

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra