• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

BURGER

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 40 min

poziom trudniości: łatwy

4 porcje

  • 1 kg zmielonej wołowiny z 20-proc. zawartością tłuszczu
  • 100 g szpiku kostnego
  • musztarda
  • sól, pieprz
  • gorzki sos Worcestershire
  • świeży chleb
  • plasterek pomidora i świeży szpinak

Zmielić mięso 3 razy z tłuszczem i szpikiem. Dodać 2 łyżki musztardy, 3 łyżki sosu Worcestershire, sól i pieprz. Utworzyć burger, przez minutę przypiec z gorącym chlebem z każdej strony, przenieść do rozgrzanego pieca (200°C) na 8–10 minut. Odstawić na 10 minut i przygotować kanapkę ze świeżym szpinakiem, pomidorem, odrobiną musztardy, solą i pieprzem.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra