PIECZONE KASZTANY – CALDARROSTE
PRZYGOTOWANIE
Aby przygotować klasyczne pieczone kasztany, należy przygotować kasztany mniej więcej tego samego rozmiaru i sprawdzić każdego kasztana z osobna, aby upewnić się, że są nienaruszone, bez plam i uszkodzeń. Pokrój je, wykonując nacięcie o długości około 3 cm (dzięki temu kasztany się nie rozgotują), następnie przełóż kasztany do większej miski i zalej je wodą, mocz przez co najmniej 2 godziny. Dobrze opłucz, osusz je, a następnie przełóż na patelnię i smaż na średnim ogniu przez około 30 minut, często obracając.
Aby kasztany nie przypaliły się, trzymaj patelnię lekko podniesioną i bardzo często mieszaj je na patelni. Po ugotowaniu wyjmij je z patelni i umieść w pojemniku, najlepiej transparentnym. Pieczone kasztany możesz podawać w papierowym stożku.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.