• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
PIECZONE KASZTANY - CALDARROSTE

PIECZONE KASZTANY – CALDARROSTE

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 3.5 godz

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 1 kg kasztanów

PIECZONE KASZTANY – CALDARROSTE

PRZYGOTOWANIE

Aby przygotować klasyczne pieczone kasztany, należy przygotować kasztany mniej więcej tego samego rozmiaru i sprawdzić każdego kasztana z osobna, aby upewnić się, że są nienaruszone, bez plam i uszkodzeń. Pokrój je, wykonując nacięcie o długości około 3 cm (dzięki temu kasztany się nie rozgotują), następnie przełóż kasztany do większej miski i zalej je wodą, mocz przez co najmniej 2 godziny. Dobrze opłucz, osusz je, a następnie przełóż na patelnię i smaż na średnim ogniu przez około 30 minut, często obracając.

Aby kasztany nie przypaliły się, trzymaj patelnię lekko podniesioną i bardzo często mieszaj je na patelni. Po ugotowaniu wyjmij je z patelni i umieść w pojemniku, najlepiej transparentnym. Pieczone kasztany możesz podawać w papierowym stożku.

 

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra