CANTUCCI Z CZEKOLADĄ
Sposób przygotowania
W misce łączymy jajka, cukier oraz proszek do pieczenia. Stopniowo dodajemy mąkę – garść po garści. Kiedy dodamy połowę ilości mąki, dodajemy groszki czekoladowe i wciąż mieszamy. Kontynuujemy dodając mąkę i wyrabiamy dłońmi na blacie. Gotową masę formujemy w bochenki o szerokości 3-4 cm i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170°C i pieczemy 25 minut. Wyciągamy z piekarnika, chwilę studzimy i kroimy w nożem na skos, otrzymując w ten sposób cantucci. Wkładamy z powrotem do piekarnika na 5-10 minut, by lekko się podsuszyły, obracamy je, a gdy są już złociste i chrupiące – wyciągamy nasze cantucci z czekoladą i odstawiamy do wystudzenia.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.