CARPACCIO Z BURAKA Z PANCETTĄ
PRZYGOTOWANIE
Buraki dokładnie myjemy i gotujemy je al dente. Schładzamy i kroimy na 2 mm plastry. Miso rozpuszczamy w piwie, dodajemy zmiażdżony czosnek, startą skórkę z cytryny i trochę pieprzu. Marynujemy buraki w lodówce przez godzinę. Miód przekładamy na patelnię , podgrzewamy aż zabulgocze, wówczas dodajemy masło, grubo posiekane orzechy laskowe, gotujemy 10 minut i odstawiamy na bok.
Sos vinegret: sól, pieprz, cytryna i oliwa z oliwek.
Buraki wyjmujemy z lodówki, odcedzamy i układamy na talerzach, skrapiamy sosem, posypujemy orzechami, boczkiem oraz drobno posiekaną pietruszką.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.