CHEESEBURGER WIEPRZOWY Z SALAMI SOPPRESSATA I SEREM STRACCHINO
PRZYGOTOWANIE
Mieszamy mieloną szynkę wieprzową z sopressatą. Czosnek wrzucamy do gorącej wody na 10 s i wyjmujemy – powtarzamy tę czynność 6 razy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa. Formujemy burgery, obsmażamy je na bardzo gorącej patelni i wkładamy je na 10 minut do piekarnika rozgrzanego na 160°C., przyprawiamy solą oraz pieprzem.
Wszystkie zioła siekamy bardzo drobno i mieszamy je z serem. Cebulę kroimy w krążki, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą. Dolną część bułki smarujemy serem, nakładamy burgera, jeszcze trochę sera, cebulę i skórkę z cytryny.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.