• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
CHEESEBURGER WIEPRZOWY Z SALAMI SOPPRESSATA I SEREM STRACCHINO

CHEESEBURGER WIEPRZOWY Z SALAMI SOPPRESSATA I SEREM STRACCHINO

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 30 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki na 6 porcji:

  • 6 bułek na bugery
  • 800 g świeżej, zmielonej szynki wieprzowej
  • 6 ząbków czosnku
  • 150 g zmielonej salami sopressata
  • świeża szałwia, rozmaryn, mięta, bazylia, tymianek
  • skórka otarta z 2 cytryn
  • 300 g sera Stracchino
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • 1 biała cebula

CHEESEBURGER WIEPRZOWY Z SALAMI SOPPRESSATA I SEREM STRACCHINO

PRZYGOTOWANIE

Mieszamy mieloną szynkę wieprzową z sopressatą. Czosnek wrzucamy do gorącej wody na 10 s i wyjmujemy – powtarzamy tę czynność 6 razy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa. Formujemy burgery, obsmażamy je na bardzo gorącej patelni i wkładamy je na 10 minut do piekarnika rozgrzanego na 160°C., przyprawiamy solą oraz pieprzem.

Wszystkie zioła siekamy bardzo drobno i mieszamy je z serem. Cebulę kroimy w krążki, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą. Dolną część bułki smarujemy serem, nakładamy burgera, jeszcze trochę sera, cebulę i skórkę z cytryny.

 

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra